27 mei: Open Dag Vrijwilligerswerk Stichting Leergeld Leiden e.o.

Wil je kinderen en jongeren uit arme gezinnen helpen, zodat ze goede kansen krijgen op een mooie toekomst? Ga naar de inloopmiddag bij Stichting Leergeld Leiden en Omstreken op 27 mei, van 15 tot 17 uur.

Ongeveer 1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin met financiële problemen. Ook in Oegstgeest. De financiële problemen hebben meestal oorzaken als ziekte, overlijden van de partner, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid. Of het gezin is gevlucht voor oorlogsgeweld elders in de wereld. De gevolgen voor de kinderen zijn groot: ze kunnen zich vaak niet optimaal ontwikkelen. Het is voor hen niet mogelijk om bijvoorbeeld te sporten, over de spullen te beschikken die ze nodig hebben voor school, met de fiets naar school te kunnen gaan, etc.

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken wil zich hier niet bij neerleggen en helpt deze kinderen. Door ervoor te zorgen dat de kinderen wèl mee kunnen doen. Vrijwilligers bespreken met de ouders waarmee het kind geholpen moet worden, waarna de stichting deze voorzieningen verstrekt.

Om dit voor alle kinderen te kunnen doen die het nodig hebben, zijn meer vrijwilligers nodig. Zij beschikken over levenservaring en een luisterend oor, en willen zich inzetten voor de bestrijding van kansenongelijkheid. Daarom vindt op 27 mei een inloopmiddag plaats, van 15 tot 17 uur, waar u meer informatie kunt krijgen over dit vrijwilligerswerk. U kunt zich ervoor aanmelden via vrijwilliger@leergeldleidenenomstreken.nl

applicatie: WMOMO