Een platform waar vrijwillige inzet, vraag & aanbod bij elkaar komen.


Via Dorpskracht & Co kan je actief zijn voor vrijwilligersorganisaties in Oegstgeest, met leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. 
Bekijk via de vacaturebank alle actuele vacatures en vind een vrijwilligersactiviteit die jou plezier geeft!


Ben je als organisatie op zoek naar vrijwilligers? Plaats je vacature op Dorpskracht. 
Kies voor 'Ik wil graag meedoen!' -> Inloggen voor organisaties.


Wil je iets voor buurtgenoten betekenen? Dan is Voor Mekaar! iets voor jou!
Neem hiervoor contact op met Jose Schiebroek via telefoonnummer 071 707 42 00 of mail naar voormekaar@radiuswelzijn.nl.


Activiteiten


Kijk hier voor het overzicht aan activiteiten en doe mee!
 


NVOO – Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest


Ivonne coördineert in haar rol als vrijwilligersmakelaar het Netwerk voor Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest (NVOO) en versterkt hiermee de onderlinge verbinding van zorg- en welzijnsorganisaties in Oegstgeest. Het NVOO is een platform om vanuit ieders deskundigheid informatie te delen, van elkaar te leren en zo extra meerwaarde te bieden.
Het netwerk zorgt er gezamenlijk voor dat er een breed aanbod van vrijwillige hulp beschikbaar en bekend is voor de inwoners. De leden weten wat er speelt in Oegstgeest, stemmen activiteiten op elkaar af en werken samen. Organisaties en potentiële vrijwilligers zijn zo nog efficiënter met elkaar te verbinden. Wil je deelnemen aan het netwerk? Neem contact op met Ivonne via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl.
 

Advies


De vrijwilligersmakelaar werkt er binnen Dorpskracht hard aan om gezamenlijk een compleet aanbod te bieden aan inwoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.  Als er vragen zijn over vrijwilligerswerk in het algemeen of wil je meer weten over vacatures en vrijwilligersorganisaties dan kun je terecht bij Ivonne. Neem contact op via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl of bel via tel. 06 321 49647.

Dat geldt ook voor initiatieven of organisaties. Het is niet gemakkelijk om altijd voldoende vrijwilligers te vinden voor alle werkzaamheden die nodig zijn. Dorpskracht zet zich in om daarbij ondersteuning te bieden en kan met gerichte acties aandacht vragen voor specifieke vragen.

 

Sesam Academi

 

Heb je als bestuur(der) van een vereniging of stichting aanvullend advies nodig? Maak vrijblijvend kennis met de adviseurs van de Sesam academie en kijk wat de mogelijkheden zijn.


De Sociale Kaart van Oegstgeest


De Sociale Kaart van de gemeente Oegstgeest biedt een overzicht van alle bekende organisaties en initiatieven in ons dorp. De kaart wordt maandelijks bijgewerkt door de sociaal makelaar, waar we nauw mee samenwerken.

Bekijk via de pagina van de Sociaal Makelaar de meest recente versie van de sociale kaart.


 

Ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk doe?


Ja. De Gemeente Oegstgeest heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Als iemand op deze manier actief is, dan is hij/zij automatisch verzekerd via de gemeente. Aanmelden is niet nodig.

 

De verzekering geldt voor:
• Ongevallen en persoonlijke eigendommen
• Aansprakelijkheid (vrijwilligers en bedrijven)
• Bestuurdersaansprakelijkheid
• Verkeersaansprakelijkheid
• Rechtsbijstand.


Schade kan alleen worden gemeld wanneer deze niet is verzekerd op een andere verzekering. Denk onder andere aan een autoverzekering, zorgverzekering, particuliere aansprakelijkheidsverzekering, telefoonverzekering etc.
Bij schade graag het schadeformulier invullen. Het schade aangifteformulier wordt bij Leidse-Regio.NL ingeboekt en doorgestuurd naar de verzekeraar. Je krijgt bericht over de verdere afhandeling van de schade.
Vragen per mail richten aan Leidse-Regio.NL.
Meer informatie vind je hier.

 

VOG


Als uw organisatie werkt voor en met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking of bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilliger vaak aan te raden. Als uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, kan de VOG gratis door u worden aangevraagd via het digitaal loket.

Voor verdere informatie: bel of mail de vrijwilligersmakelaar via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl of bel Ivonne Janka via tel. 06 321 49 647.
 


Extra informatie


Nuttige informatie, adviezen en tips zijn terug te vinden op de website van de Gemeente Oegstgeest. Denk hierbij aan:
• Deskundigheidsbevordering
• Subsidie aanvragen voor scholing of cursussen
• Vergoedingen voor vrijwilligers en de fiscale regels
 


Promoot je organisatie


Stuur via info@dorpskracht.nl nieuws en/of activiteiten aan ons als social media bericht of voor op onze nieuwspagina. 

Wil je op de hoogte blijven van leuke acties, inspirerende verhalen en interessante weetjes?
Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dorpskracht.

 

Aanvullende informatie


Nuttige informatie, adviezen en tips zijn terug te vinden op de website van de Gemeente Oegstgeest.
Denk hierbij aan:

- Deskundigheidsbevordering
- Subsidie aanvragen voor scholing of cursussen
- Vergoedingen voor vrijwilligers en de fiscale regels

applicatie: WMOMO