Dorpskracht & Co stimuleert en ondersteunt de vrijwillige inzet in Oegstgeest. Het platform biedt een gratis omgeving waar vraag en aanbod van het vrijwilligerswerk samenkomen en inwoners zich kunnen aanmelden om iets Voor Elkaar! te doen.

 

“Het is leuk om je kennis en ervaring te gebruiken. Die kansen zijn er meer dan genoeg, want er zijn heel veel initiatieven en organisaties die blij zijn met je betrokkenheid als vrijwilliger. Het levert voor jezelf nieuwe en leuke contacten op en veel inwoners van Oegstgeest, jong en oud, zijn gebaat bij de inzet van anderen”.

 

Stralend op het podium, fluitend op het sportveld, aandacht voor een maatje, als gastvrouw bij een koffieochtend, educatief in de natuur…Oegstgeest kan niet zonder vrijwilligers.

 

Ivonne is vanaf 2014, en sinds begin 2021 via Radius als vrijwilligersmakelaar de drijvende kracht achter Dorpskracht. Het platform voor het versterken en verbreden van vrijwilligerswerk biedt naast de vacaturebank ook een mogelijkheid om iets (kleins) voor een buurtbewoner te doen. Radius matcht via VoorMekaar! vrijwilligers aan inwoners met specifieke vragen.

 

“Vrijwilligerswerk levert veel op; voor de ander en zeker ook voor jezelf! Vrijwilligerswerk verrijkt je leven! Je leert er van, je bent actief en zinvol bezig. En het is leuk om te doen! We maken Oegstgeest krachtiger en mooier met de inzet van ons allen!”

 

Voor vragen kan je contact opnemen met Ivonne Janka. Voor specifieke vragen over het bemiddelen van Radius vrijwilligers aan buurtbewoners kan je contact opnemen met VoorMekaar!; Jose Schiebroek via 071 707 42 00 (8.30 - 12.30 uur) of voormekaar@radiuswelzijn.nl. 

Contact
            

                                                       

Ivonne Janka

Vrijwilligersmakelaar Oegstgeest
vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl

José Schiebroek

Voor Mekaar! Oegstgeest
voormekaar@radiuswelzijn.nl


 

 

 

 

 


 

 

applicatie: WMOMO