Meer informatie over deze activiteit

 • Training Modern bestuur: Cultuur en organisatie - Fonds 1818
 • Het besturen van een stichting of vereniging is niet eenvoudig. Hoe zorg je voor continuïteit en tevreden (bestuurs-)leden en vrijwilligers? In drie verschillende trainingen, die je ook los van elkaar kunt volgen, krijg je antwoorden en ga je in gesprek met de andere deelnemers. Deze eerste training gaat over cultuur en organisatie. 

  In het eerste deel van de training Modern bestuur bespreken we in welke mate de veranderende maatschappij invloed heeft op jouw organisatie. We gaan in op aspecten als houding en gedrag en bespreken hoe je relatie met de achterban is georganiseerd. Past je organisatiestructuur nog wel bij jullie activiteiten (en bij deze tijd) of is het een goed moment om nieuwe inzichten toe te passen? Voor startende stichtingen en verenigingen schenken we ook aandacht aan de vraag: wat is een slimme bestuursstructuur?  
   
  Er is geen best practice die je zomaar uit de problemen helpt. Door met elkaar te sparren, ervaringen uit te wisselen en elementen te benoemen waar je als bestuur de komende tijd aan wilt werken, kun je in deze trainingen tot nieuwe inzichten en ideëen komen voor jouw organisatie.

  Voor wie? 

  Deze training is bedoeld voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in onze regio.  

  Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training. 

  Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

  Door wie?  

  Deze training wordt gegeven door de adviseurs van de SESAM Academie, een samenwerkingspartner van Fonds 1818. SESAM-adviseurs zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou.  

  Verhinderd? Laat het ons weten! 
  Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren. 

  Modern bestuur in drie delen 

  Deze training is de eerste in een serie van drie trainingen Modern bestuur. De trainingen staan op zichzelf en het kan heel goed dat het ene thema relevanter is voor jouw organisatie dan het andere. Mocht je interesse hebben in de hele serie, dan vind je hieronder de linkjes naar de twee andere trainingen Modern bestuur. De serie wordt twee keer per jaar gegeven in deze vaste volgorde:  

  Aanmelden voor deze training.

 • Wanneer
 • 24-09-2024
 • 24-09-2024
 • Waar
 • Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
applicatie: WMOMO